Am observat zilele trecute ca din ce in ce mai multe site-uri imi cam ... ies din ecran. Sper ca recomandarile ce urmeaza sa le fac, sa fie folositoare si corecte. Avand in vedere ca TFT-u meu e de 17", il tin pe o rezolutie de 1024x768. Cativa designeri de ocazie, care au realizat si ceva siteuri destul de importamte, am observat ca lucrand pe o rezolutie de minim 1280x1024, siteurile rezultate au fost adaptate la rezolutia respectiva. Treaba e in felul urmator:
Fie se recomanda cand se face un site "rigid", adica adaptat pt maxim rezolutia 1024x768, fie un site la care se lucreaza in procente.
Dimensiunile exprimate in procente ale elementelor din site fac munca unui designer ceva mai grea, poate chiar foarte in unele cazuri. Ca un avantaj aici, aveti faptul ca indiferent de rezolutia ecranului sa dimensiunea ferestrei, se pastreaza acelasi procent in ecran.
Ca o concluzie sau ca o parere personala, ar fi faptul ca recomandabil sa se faca paginile adaptate pentru rezolutia 1024x768, deoarece, zic eu, monitoarele de 17" sunt inca cele mai raspandite si rezolutia mai devreme mentionata este cea mai folosita.
Sper ca nu am zis prostii, si sper sa ma corectati daca am batut campii.
Numai bine! :roll: