Pentru statistici, scripturile ce se bazeaza pe JavaScript sunt mai realiste.
Gen trafic.ro sau analytics.
Probabil ati observat in AwStats la site-urile in limba romana cu trafic mic (sub 4-5000 unici pe luna) apare ca tara de provenienta #1 a vizitatorilor USA.
Asta e datorata botilor ce sunt pe ip de US si nu ii recunoaste awstats. Deci trafic care nu e facut de vizitatori reali.
(pentru ca la cele mai multe site-uri nu are sens traficul de US, pt ca nu e in engleza si site-ul e de ex. foarte local, neavad a face cu diaspora)
Botii nu ruleaza JavaScript-urile din pagina (inca nu am auzit de un bot sa o faca). Si atunci traficul facut de vizitatori reali e contorizat foarte bine de softuri ce folosesc JS. (lynx nu cred ca mai e optiune pt browsing in zilele noastre

)
Pot sa va zic ca ce e in trafic.ro e mina de aur pentru studiat concurenta. Noi incepem o campanie mai serioasa de SEO ruland timp de 30 de zile un bot ce colecteaza referal keyword din trafic.ro pe 5-6 site-uri din concurenta clientilor :twisted: .
Prin urmare: analytics all the way.
Personal nu am inteles niciodata raison d'etre a lui trafic.ro din perspectiva unui proprietar de site. Adica eu imi pun bulina voastra pe site, va fac publicitate & trafic si voi afisati public informatiile detaliate despre traficul meu ? looool, no thanks, but thanks
(mai nou au optiune pentru privat la detalii)
Tip #3: definiti goals in analytics

.