Buna ziua !
Sunt de aproape 3 ani un consumator de servicii de reseller din afara.
Scopul acestui post e de a oferii celorlalti cate ceva din "experienta" mea si ... de a rezista fara sa adorm pina uploadurile care le fac vor fi terminate

Va rog de asemenea sa postati aici cateva din experientele dumneavoastra in acest domeniu. Am mai postat in trecut un topic despre webhosting-ul din Romania. De data aceasta insa voi vorbi despre experienta mea exclusiv cu firme din afara (SUA si United Kindom). Am sa incerc sa fiu cat se poate de impartial si lucid in comentariile mele in ciuda oboselii

Am pachete de reseller cumparate la :
- hostgator.com (Texas, Houston, USA)
- resellerzoom.com (Texas, Houston, USA)
- innohosting.com (United Kingdom)
- knownhost.com (Washington, DC, USA)
Am avut si pachete cumparate la alte companii la care am renuntat. Voi prezenta in continuare numai pe acesti "4 magnifici" ce-i folosesc momentan si de care sunt relativ multumit.
Toate aceste firme stau foarte bine la capitolul uptime, raportul calitate pret etc. O alegere intre aceste firme este foarte greu de facut si depinde in cea mai mare parte de nevoile dumneavoastra tehnice si mai putin de calitatea serviciilor sau de factorul de incredere...
HostgatorRomanii cu care am mai stat de vorba in legatura cu Hostgator se pling toti de 2 principale limitari:
1. Nu puteti trimite foarte multe email-uri, exista o limita in jur de 200 de emailuri (nu mai stiu exact cite, sper sa nu ma insel...) care pot fi trimise intr-o ora. Daca intentionati sa faceti spam, Hostgator este cea mai proasta alegere

2. Site-urile pot fi suspendate pentru server load. Este bine sa intrebati inainte la ce procent va vor inchide si sa alegeti cu grija scripturile care vor rula pe server.
Eu personal apreciez aceste limitari. Imi aleg clientii cu atentie si nu am fost pina acum pus in situatia sa am probleme. In general toate aceste limitari sunt de bun simnt si contribuie la buna functionare a serverelor Hostgator. Pentru dumneavoastra politica lor ar putea insa reprezenta o problema. Voi da asadar lui Hostgator nota 10 la capitolul "incredere" in serviciile lor si in soliditatea afacerii in sine.
Serviciul de suport ... hm eu zic ca lasa de dorit. Din fericire nu am avut prea multe probleme dar de 2 ori am primit raspunsuri la tichetele mele de la o persoane cu pregatire tehnica slaba care au facut greseli vizibile. Cred ca au o echipa eterogena compusa din oamenii foarte buni si oameni foarte slabi. Asadar la capitolul suport le dau nota 5.
De remarcat la ei ar fi de asemenea aaa sistemul de plata oferit gratuit, transparenta, aveti propriile dumneavoastra nameservere daca faceti setarile cum trebuie va puteti customiza in asa fel incit puteti sa va laudati ca sunteti proprietar de servere in nustiu ce data center fara ca un client obisnuit sa se prinda

etc. Vreau aici sa fac o remarca. Toti cei prezenti in lista de mai sus ofera aceasta elementara protectie a revinzatorului. Ca reseller in Romania este destul de nasol. Practic va va fi foarte greu, sa mascati acest lucru. Chiar si cumparind propriile nameservere veti avea diverse probleme de exemplu un mesaj de intimpinare cu numele firmei la care sunteti reseller atunci cind clientii se conecteaza pe ftp e de ajuns sa va dezvaluie afacerea

sau un logout din control panel il va duce pe client pe o pagina a hosterului. Nu spun ca peste tot e asa la noi. Din pacate asa este cu marea majoritate ...
ResellerzoomNota 10!
Permit overselling-ul pe toate conturile de reseller. Ofera suport tehnic anonim 24/7 la toti clientii tai ... 99.98% uptime luna trecuta. Va sfatuiesc sa incepeti cu cel putin un plan Advanced Reseller. Aveti acolo tot felul de avantaje, cont la enom gratis etc. Numai de bine despre ei.
InnohostingMerita sa incercati cel putin pachetul Professional. Din pacate celelalte pachete de reseller mai ieftine au niste limite suparatoare la numarul de conturi care le puteti crea pentru clienti. In schimb sunt buni la treaba care o fac aaa ... aveti ClientExec pentru plati un soft care cumparat separat il gasit cu aproape 200$ la alte firme, ofera suport direct clientilor dumneavoastra fara sa va dea de gol etc. Au un atitudine interesanta legata de overselling (da puteti face overselling). Puteti discuta cu ei si gasi impreuna diverse solutii. Mie personal mi-au dat niste sfaturi interesante despre cum sa fac overselling-ul
KnownhostCea mai buna alegere daca vreti bandwidth mai mare si sunteti mai putin interesat de spatiu pe disk. De exemplu, comparativ cu Innohosting, la aceiasi bani aveti mai multa rata de transfer si mai putin spatiu. Rata de transfer oferita e reala. Am consumat-o aproape pe toata intr-o luna si nu au fost deloc probleme cu ei. Despre sistemul lor de suport numai de bine. E un tip acolo la ei Rameen care o sa va rezolve problemele impecabil. Nu e singurul dar eu cu asta prefer sa vorbesc pentru ca-i bun.
Gata

S-au terminat upload-urile si eu ma duc la somn.
Sper ca tot ce am scris la 5 dimineata aici mai pastreaza o oarecare logica

Concluzia este ca oricare dintre cei 4 magnifici de mai sus alegeti, o sa fiti cred destul de multumiti. Eu sunt.