Autor Subiect: Experiente reseller in afara  (Citit de 10643 ori)

MYOTIS

• Vizitator
Experiente reseller in afara
« : Iunie 17, 2007, 05:32:48 am »
Buna ziua !

Sunt de aproape 3 ani un consumator de servicii de reseller din afara.
Scopul acestui post e de a oferii celorlalti cate ceva din "experienta" mea si ... de a rezista fara sa adorm pina uploadurile care le fac vor fi terminate :) Va rog de asemenea sa postati aici cateva din experientele dumneavoastra in acest domeniu. Am mai postat in trecut un topic despre webhosting-ul din Romania. De data aceasta insa voi vorbi despre experienta mea exclusiv cu firme din afara (SUA si United Kindom). Am sa incerc sa fiu cat se poate de impartial si lucid in comentariile mele in ciuda oboselii  ;D

Am pachete de reseller cumparate la :
- hostgator.com (Texas, Houston, USA)
- resellerzoom.com (Texas, Houston, USA)
- innohosting.com (United Kingdom)
- knownhost.com (Washington, DC, USA)
Am avut si pachete cumparate la alte companii la care am renuntat. Voi prezenta in continuare numai pe acesti "4 magnifici" ce-i folosesc momentan si de care sunt relativ multumit.

Toate aceste firme stau foarte bine la capitolul uptime, raportul calitate pret etc. O alegere intre aceste firme este foarte greu de facut si depinde in cea mai mare parte de nevoile dumneavoastra tehnice si mai putin de calitatea serviciilor sau de factorul de incredere...

Hostgator

Romanii cu care am mai stat de vorba in legatura cu Hostgator se pling toti de 2 principale limitari:

1. Nu puteti trimite foarte multe email-uri, exista o limita in jur de 200 de emailuri (nu mai stiu exact cite, sper sa nu ma insel...) care pot fi trimise intr-o ora. Daca intentionati sa faceti spam, Hostgator este cea mai proasta alegere  ;D
2. Site-urile pot fi suspendate pentru server load. Este bine sa intrebati inainte la ce procent va vor inchide si sa alegeti cu grija scripturile care vor rula pe server.

Eu personal apreciez aceste limitari. Imi aleg clientii cu atentie si nu am fost pina acum pus in situatia sa am probleme. In general toate aceste limitari sunt de bun simnt si contribuie la buna functionare a serverelor Hostgator. Pentru dumneavoastra politica lor ar putea insa reprezenta o problema. Voi da asadar lui Hostgator nota 10 la capitolul "incredere" in serviciile lor si in soliditatea afacerii in sine.

Serviciul de suport ... hm eu zic ca lasa de dorit. Din fericire nu am avut prea multe probleme dar de 2 ori am primit raspunsuri la tichetele mele de la o persoane cu pregatire tehnica slaba care au facut greseli vizibile. Cred ca au o echipa eterogena compusa din oamenii foarte buni si oameni foarte slabi. Asadar la capitolul suport le dau nota 5.

De remarcat la ei ar fi de asemenea aaa sistemul de plata oferit gratuit, transparenta, aveti propriile dumneavoastra nameservere daca faceti setarile cum trebuie va puteti customiza in asa fel incit puteti sa va laudati ca sunteti proprietar de servere in nustiu ce data center fara ca un client obisnuit sa se prinda  ;) etc. Vreau aici sa fac o remarca. Toti cei prezenti in lista de mai sus ofera aceasta elementara protectie a revinzatorului. Ca reseller in Romania este destul de nasol. Practic va va fi foarte greu, sa mascati acest lucru. Chiar si cumparind propriile nameservere veti avea diverse probleme de exemplu un mesaj de intimpinare cu numele firmei la care sunteti reseller atunci cind clientii se conecteaza pe ftp e de ajuns sa va dezvaluie afacerea :o sau un logout din control panel il va duce pe client pe o pagina a hosterului. Nu spun ca peste tot e asa la noi. Din pacate asa este cu marea majoritate ...

Resellerzoom

Nota 10!
Permit overselling-ul pe toate conturile de reseller. Ofera suport tehnic anonim 24/7 la toti clientii tai ... 99.98% uptime luna trecuta. Va sfatuiesc sa incepeti cu cel putin un plan Advanced Reseller. Aveti acolo tot felul de avantaje, cont la enom gratis etc. Numai de bine despre ei.

Innohosting

Merita sa incercati cel putin pachetul Professional. Din pacate celelalte pachete de reseller mai ieftine au niste limite suparatoare la numarul de conturi care le puteti crea pentru clienti. In schimb sunt buni la treaba care o fac aaa ... aveti ClientExec pentru plati un soft care cumparat separat il gasit cu aproape 200$ la alte firme, ofera suport direct clientilor dumneavoastra fara sa va dea de gol etc. Au un atitudine interesanta legata de overselling (da puteti face overselling). Puteti discuta cu ei si gasi impreuna diverse solutii. Mie personal mi-au dat niste sfaturi interesante despre cum sa fac overselling-ul :)

Knownhost

Cea mai buna alegere daca vreti bandwidth mai mare si sunteti mai putin interesat de spatiu pe disk. De exemplu, comparativ cu Innohosting, la aceiasi bani aveti mai multa rata de transfer si mai putin spatiu. Rata de transfer oferita e reala. Am consumat-o aproape pe toata intr-o luna si nu au fost deloc probleme cu ei. Despre sistemul lor de suport numai de bine. E un tip acolo la ei Rameen care o sa va rezolve problemele impecabil. Nu e singurul dar eu cu asta prefer sa vorbesc pentru ca-i bun.

Gata :) S-au terminat upload-urile si eu ma duc la somn.
Sper ca tot ce am scris la 5 dimineata aici mai pastreaza o oarecare logica :)
Concluzia este ca oricare dintre cei 4 magnifici de mai sus alegeti, o sa fiti cred destul de multumiti. Eu sunt.

MYOTIS

• Vizitator
Răspuns: Experiente reseller in afara
« Răspuns #1 : Iunie 17, 2007, 07:39:11 pm »
Da, eram obosit rau de am scris asemenea aberatie de review :o
Tocmai am constatat citind cele de mai sus ca nu am facut referire la ce-l doare pe roman mai mult ... preturile si ce primeste de banii platiti.

Am sa adaug mai jos un scurt tabel comparativ care mi l-am facut eu insami cind am ales firmele prezentate mai sus (am ales un pachet de la fiecare firma de aproximativ 20$, cu optiuni comparabile):

*hostgator.comresellerzoom.cominnohosting.comknownhost.com
Denumire planAluminumAdvanced OneProfessionalKH Pro+
Spatiu12GB10GB15GB10GB
Rata transfer125GB200GB250GB75GB
Pret$24.95$19.95$26.95$20

Toate cele patru firme ofera:

Conturi clientinelimitat
Domeniinelimitat
Conturi POP3nelimitat
Baze de date MYSQLnelimitat
Conturi ftpnelimitat
Complet anonimeDA

MYOTIS

• Vizitator
« Răspuns #2 : Iunie 17, 2007, 07:47:23 pm »
Aaaaa si ... comentariul meu despre knownhost.com si innohosting.com (privind rata de transfer) este gresit! Cauza este simpla la vremea cind luasem eu pachetele aveau alt raport spatiu/transfer in oferta.

Bogdan.eGazda

• Webmaster
  • Mesaje postate: 944
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
« Răspuns #3 : Iunie 19, 2007, 11:33:16 am »
Felicitati pentru review-uri, scurte si la obiect. Sper sa fie de folos multor care le vor citi.
Te mai asteptam si cu altele :)

grA$

• Vizitator
« Răspuns #4 : Iulie 11, 2007, 02:59:25 am »
L-as propune pe Myotis la premiul pentru cel mai la obiect membru al forumului .... In gemeral doar posturi la obiect si "durerea" oamenilor a facut.

O observatie as face:

Hostgator e o scoala buna pentru debut in resller hosting ... Te ajuta sa observi unele lucruri care altfel te-ai lovi mai rau de ele cu clinetii la un alt hoster.
« Ultima Modificare: Iulie 11, 2007, 03:01:13 am de grA$ »

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
« Răspuns #5 : Iulie 11, 2007, 12:39:30 pm »
grA$ daca nu te deranjeaza poti sa detaliezi putin?
Multumesc.

grA$

• Vizitator
« Răspuns #6 : Iulie 11, 2007, 03:20:08 pm »
Cred ca nu as putea decat sa dublez spusele lui MYOTIS.

De exemplu cum reactionezi cand un client are scripting prost facut si iti omoara serveru iar Hostagator il suspenda (contul repsectiv) pe motiv de server load iar tu in contract cu clientul ai specificat doar spatiu + banda alocata pentru contul/domeniul lui -- cum ii explici de ce este suspendat contul ?

Exmplu2
Client cu net retea de cartier prost configurata (sunt multe care sunt net superioare la calitate/pret unui provider/ISP conscarat) care are 100MB :))) banda dar extern abia ii merge un chat nenorocit si nu isi poate lua mailul din cauze de latente, etc...

Sunt multe de scris dar voi revenii cand imi voi putea aranja ideile mai bine in scris.

MYOTIS

• Vizitator
« Răspuns #7 : Iulie 19, 2007, 04:01:33 am »
Multumesc grA$ :) ... nu cred ca merit calificativele dar am sa ma straduiesc mai mult.

Cat despre Hostagator din spusele tale se pare ca si tu ai avut ceva probleme cu ei pe tema server load. Eu am patit-o cu un script de generat grafice care folosea intesiv resurse generind on the fly imagini...

reweb

• Vizitator
« Răspuns #8 : Iulie 20, 2007, 03:02:12 pm »
Ma gandesc sa achizitionez un pachet de la resellerzoom.
Exista o modalitate sa vezi cate resurse foloseste contul tau.

In cazul in care se folosesc prea multe resurse este suspendat contul de reseller sau contul clientului? Cum poate fi reactivat contul?

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
« Răspuns #9 : Iulie 21, 2007, 09:14:29 am »
Nu cred ca ar suspenda cineva contul de reseller ci mai repede cel de client.
E greu sa folosesti prea multe resurse daca site-ul e facut ok. In mod normal, ca si client,
nu prea vezi cate resurse folosesti decat spatiul pe disk.Daca resellerzoom de exemplu are addonuri de cpanel sau plesk (depinde ce folosesc ei) pentru vizualizarea resurselor pe care le foloseste un cont atunci se poate si mai mult ca sigur e scris pe site-ul resellerzoom. Eu in mod normal  anunt clientul de problema si ii cer sa optimizaze ce si cat mai poate. Daca deja mananca tot, atunci normal, nu ai ce face, trebuie suspendat rapid.
« Ultima Modificare: Iulie 21, 2007, 09:19:26 am de Tomoiaga »

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
Răspuns: Răspuns: Experiente reseller in afara
« Răspuns #10 : Iulie 21, 2007, 10:16:49 pm »

In cazul in care se folosesc prea multe resurse este suspendat contul de reseller sau contul clientului? Cum poate fi reactivat contul?

Este suspendat contul clientului normal. Ce rost are sa iti suspende tot contul de reseller? Restul de clienti nu au nici o vina pentru ca unul din ei nu se comporta "civilizat".
De obicei cand vezi ca sunt probleme cu un cont (prea multe resurse mancare) suspenzi contul (pentru a nu afecta toti clientii de pe server), dai mail (pentru a instiinta clientul si pentru a ruga remedierea problemei) si astepti (sa isi rezolve clientul problema). Dupa ce clientul rezolva dai drumul la cont. Daca problema persista il muti pe VPS sau pe Dedicat.
Cam asa se face in hosting (si prin RO si pe afara). La asta poti sa te astepti peste tot (si mie mi se pare un comportament foarte normal).
In mod normal nu ai cum sa abuzezi de cont DAR multe siteuri/aplicatii/scripturi nu respecta "normalul".

Florin Veres

• Webmaster
  • Mesaje postate: 531
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : Iulie 21, 2007, 11:39:02 pm »
Well, si chestia cu suspendatul unui client...e cam greu sa intre clientul pe FTP/whatever sa isi repare treaba, cand ii este suspendat contul :)

Just my 0.02 RON :)

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
« Răspuns #12 : Iulie 22, 2007, 12:29:15 am »
E greu sa intre clientul pe FTP si sa isi repare treaba cand serverul nu mai merge aproape deloc. E greu sa primesti telefoane unul dupa altul pentru ca ceva nu mai merge bine, e greu sa convingi un client sa-si repare treaba si sa-l faci sa inteleaga ca e vina lui nu a serverului.

netvista

• Webmaster
  • Mesaje postate: 839
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
Răspuns: Răspuns: Experiente reseller in afara
« Răspuns #13 : August 14, 2007, 03:24:43 pm »
Ma gandesc sa achizitionez un pachet de la resellerzoom.
Exista o modalitate sa vezi cate resurse foloseste contul tau.

Nu dar se impune o limitare automata pe viitor asupra resurselor folosite.

Exemple
Citat
Mail limits:
The limits for the maximum number of emails each domain can send out per hour are as follows and effective immediately:

Budget Server = 200 emails per hour
Advanced Server = 500 emails per hour
Premium Server = 800 emails per hour

CPU Limits
Budget = 20%
Advanced = 30%
Premium = 40%

This is per process at any given time. It's not a daily value and it's not per user or per domain. If any processes tries to use for example over 20% of the CPU on a budget server that process will be killed. This is automatically enforced by our system.

MySQL limits
Budget --> 5 seconds
Advanced/UK --> 8 seconds
Premium --> 10 seconds

Un asemenea server are:
Citat
Server Load 0.77 (4 cpus)   
Memory Used 25.8 %

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #14 : Octombrie 11, 2007, 12:36:34 am »
@MYOTIS - "Complet anonime DA"
Daca te straduiesti un pic, tot ii gasesti. La resellerzoom de ex, in whois-ul adresei de IP apare adresa lor postala :) Copy-paste pe google si ii gasesti. Asa ca astea sunt texte de marketing