Autor Subiect: ajax and php  (Citit de 4726 ori)

wdj

• Vizitator
ajax and php
« : Iulie 02, 2007, 10:00:21 am »
  Am urmatoarea problema, cum pot scrie 2 variabile obtinute prin javascript intr-un fisier text?
  Din cate am inteles se poate folosind ajax, dar sunt nou in asa ceva, daca se poate sa imi dati un sfat  ???

Adrian Andreias

• Webmaster
  • Mesaje postate: 583
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
Răspuns: ajax and php
« Răspuns #1 : Iulie 02, 2007, 10:25:05 am »
(1) Unde se afla fisierul text in care vrei sa scrii? Pe server, pe client? Pe client poti doar in cookies.
(2) Ce inseamna variabile obtinute prin JavaScript? Serverul poate primi valori prin GET sau prin POST. Deci asa trebuie sa le trimiti din JavaScript.

wdj

• Vizitator
« Răspuns #2 : Iulie 02, 2007, 10:37:35 am »
(1) Unde se afla fisierul text in care vrei sa scrii? Pe server, pe client? Pe client poti doar in cookies.
(2) Ce inseamna variabile obtinute prin JavaScript? Serverul poate primi valori prin GET sau prin POST. Deci asa trebuie sa le trimiti din JavaScript.

fisierul text este pe server
variabilele sunt defapt numarul de afisari a 2 bannere
serverul poate primi orice fel de variabile

emi25

• Vizitator
« Răspuns #3 : Iulie 02, 2007, 06:22:59 pm »
ai php instalat pe server ? folosesti functia "fwrite".

bassul

• Vizitator
« Răspuns #4 : Iulie 03, 2007, 01:54:35 am »
In ce fel obtii numarul de afisari din javascript ?
El nu e stocat intr-o baza de date ?

wdj

• Vizitator
« Răspuns #5 : Iulie 05, 2007, 09:54:32 pm »
nu, defapt nu contorizez, ma pentru afisare ma folosesc de un script java conceptie proprie prin care afisez "aleator dar unul dintre bannere de mai multe ori "   ;D , ... pe scurt imi trebuie un sfat cum sa fac un script sa scrie dintr-o pagina html, cateva variabile obtinute in JavaScript, ... sa le inregistrez undeva, baza de date, fisier, indiferent.  nu pot folosit limbaje gen: php, asp, ... din cate am inteles se poate cu ajax dar nu am esperienta in asa ceva si acum studiez problema, daca aflu ceva voi posta un rezultat  ;)

Adrian Andreias

• Webmaster
  • Mesaje postate: 583
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
« Răspuns #6 : Iulie 05, 2007, 11:50:29 pm »
Doar cu AJAX nu poti scrie nimic pe server (intr-o baza de date sau in orice). AJAX implica 2 parti: JavaScript pe client, scripturi server side (php, asp etc) care se ocupa de business logic. Si comunicare intre ele.

Exprimarea ta e suficient de stangace incat sa se vada ca nu ai facut asta:
Citeste carti, articole, tutoriale.

Pe un forum gasesti rezolvarea la o problema tehnica punctuala care poti sa o descrii si poti sa arati ca ai sapat si te-ai documentat si chiar ai dat peste o problema aparte/bug etc.

Principiile generale ale fizicii cuantice nu se invata pe un forum.
« Ultima Modificare: Iulie 05, 2007, 11:52:47 pm de Adi Andreias »

emi25

• Vizitator
« Răspuns #7 : Iulie 06, 2007, 08:25:27 am »
nu pot folosit limbaje gen: php, asp, ...
Ca sa inregistrezi ceva pe server ai nevoie de php sau altceva care ruleaza pe server. Se pare ca ai nevoie sa citesti niste carti in domeniu.
Eu personal am cumparat "Zend PHP Certification Study Guide".
Mai sunt si altele, tu ai nevoie de ceva pentru incepatori.

bassul

• Vizitator
« Răspuns #8 : Iulie 06, 2007, 04:06:40 pm »
O sugestie: in loc sa faci selectia banner-ului din scriptul javascript (care s-ar putea sa nu funnctioneze pe orice browser), poti s-o faci direct din PHP (pe partea de server) salvand intr-o baza de date sau in sesiune ce te intereseaza.
Facand lucrul asta din javascript, vei avea nevoie de Ajax + PHP pentru a salva pe server sau javascript+cookies pentru a salva in browser ce te intereseaza, dar te scarpini cu mana stanga la urechea dreapta.