Autor Subiect: [split] Reseller sau vps la $30 lunar  (Citit de 10489 ori)

finity

• Vizitator
[split] Reseller sau vps la $30 lunar
« : Martie 27, 2008, 08:14:25 pm »
Aceleasi cerinte le-as avea si eu pt un cont de reseller pe un server in RO.  Din pacate peste tot unde am cautat vad preturi incredibil de mari comparativ cu ce am vazut in USA, preturi bagate in EURO ca e mai mare si fara TVA ca daca ar afisa cu TVA inclus ar arata nesimntit de mari . . .  probabil ca si cei care vand se uita si nu le vine sa creada ce preturi mari pun in oferta asa ca nu mai includ si TVA-ul.
Daca aveti ceva oferte mai de bun simnt (adica nu imi trebuie neaparat uptime 99,999% ca oricum nu cred treaba asta in ro, dar nici sa pice toata ziua cum imi facea RDS-ul cand aveam un server acasa si eu ca tot romanu :) )

Bogdan.eGazda

• Webmaster
  • Mesaje postate: 944
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
[split] Reseller sau vps la $30 lunar
« Răspuns #1 : Martie 27, 2008, 09:15:14 pm »
Postul tau este o cerere de oferta sau o incercare de denigrare a furnizorilor romani ?

finity

• Vizitator
Răspuns: [split] Reseller sau vps la $30 lunar
« Răspuns #2 : Martie 27, 2008, 09:48:21 pm »
Cred ca este o cerere imbinata cu critica.   Te simnti vizat ? Poti sa ma contrazici cu date clare comparative si sa imi arati ca nu am dreptate ? Daca da .  .  .   atunci imi cer scuze.   Daca nu .  .  .  .   astept sa vad si eu o oferta decenta.   

App .  .  .   nu mai gasesc nici un link valabil catre o lista de oferte ale furnizorilor romani de conturi de reseller sau VPS-uri .  .  .   din posturile vechi am inteles ca ar exsita, sau a existat o data. 

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #3 : Martie 27, 2008, 09:48:58 pm »
Din pacate peste tot unde am cautat vad preturi incredibil de mari comparativ cu ce am vazut in USA, preturi bagate in EURO ca e mai mare si fara TVA ca daca ar afisa cu TVA inclus ar arata nesimntit de mari . . . 

Probabil nu ai cautat bine, in Romania o sa gasesti si preturi in lei sau usd. Dar ce conteaza moneda, atat timp cat poti sa convertesti singur. Cat priveste TVA-ul, el se colecteaza si se da la stat. Iar pachetele de reseller sunt pentru firme revanzatoare, nu pentru end-useri, deci mi se pare normal sa fie TVA-ul separat.

In Romania ai suport telefonic in limba romana, pozitionarea serverului mai aproape de useri si multe alte lucruri interesante (de ex. un cont de reseller de domenii .ro)

Bogdan.eGazda

• Webmaster
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Martie 27, 2008, 10:10:59 pm »
finity, defineste-mi te rog ce inseamna "decent" in viziunea ta.

finity

• Vizitator
« Răspuns #5 : Martie 27, 2008, 10:27:14 pm »
Decent ? Pai hai sa vad ce i-ar trebuii unei firme mici la inceput (adica baza . . .  ca asta lipseste in tara asta in toate domeniile):

Un VPS cu urmatoarele caracteristici:
- spatiu: 10 GB
- trafic: 100 GB
- un control panel free ceva de genul VHCS (e putina lume care are habar ce e ala un control panel, eu pt primi mei clienti am scris un control panel pe baza de tichete si lumea e foarte fericita ca nu poate sa strice nimic)
- nameservere private

Toata treaba de ai sus ar fi ok dupa mine sa coste maxim 15 EURO / luna.

finity

• Vizitator
« Răspuns #6 : Martie 27, 2008, 10:35:04 pm »
Citat din: dt link=topic=3289. msg31465#msg31465 date=1206647338
in Romania o sa gasesti si preturi in lei sau usd.  Dar ce conteaza moneda, atat timp cat poti sa convertesti singur.  Cat priveste TVA-ul, el se colecteaza si se da la stat.  Iar pachetele de reseller sunt pentru firme revanzatoare, nu pentru end-useri, deci mi se pare normal sa fie TVA-ul separat.

In Romania ai suport telefonic in limba romana, pozitionarea serverului mai aproape de useri si multe alte lucruri interesante (de ex.  un cont de reseller de domenii . ro)

De obicei din cate am vazut cand e ceva trecut in USD, inseamna ca serverele sunt in SUA . . .  deci n-am rezolvat nimica. 
Ce conteaza moneda? Pai cand ajungi pe o pagina si vezi pretul 20 EURO / luna un cont de . . .  nu conteaza ce . . .  vb de principiu acum . . .  incepi sa te uiti mai atent ca seamana bine de tot cu preturile pe care le stiai la firmele din SUA (si devi optimist).  Apoi incepi sa iti dai seama ca esti pacalit . . .  aia nu sunt usd, ca sunt euro, mai baga un ~20% TVA, mai baga un IP, o licenta de nu stiu ce, o taxa de instalare, un nu stiu ce serviciu . . .  si deja ajungi la o suma cam prohibitiva. 
Sunt si firme care nu platesc TVA, deci nu pot sa deduca acel TVA si nci nu pot opta sa nu plateasca acel TVA.  Nu ar fi mai corect sa pui pe oferta un pret corect ? Adica cat trebuie X-ulescu sa plateasca ? Ce face el dupa, si ce recupereaza e cu totul alta treaba, dar pretul tau trebuie sa fie afisat corect.
Parerea mea!

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2726
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #7 : Martie 27, 2008, 10:46:47 pm »
In Romania, TVA este de 19%.
Nu conteaza ce servicii sau produse achizitionezi, taxa de 19% o vei plati oricum si faptul ca ai ales sa fii neplatitor de TVA ca persoana juridica este optiunea ta.
La infiintarea unei firme e bine sa analizezi atent acesta optiune si sa iei cea mai buna decizie pe termen lung.
Daca ai dubii privind preturile pietii la conturi de reseller/VPS, iti recomand sa faci o analiza a costurilor unui provider si sa publici aici rezultatele.

Succes.

finity

• Vizitator
« Răspuns #8 : Martie 27, 2008, 11:03:16 pm »
Am o oarecare idee despre preturile practicate de provideri din tara asta.  E un lant al slabiciunilor in care cel mai mult plateste userul care se afla catre coada lantului.

Pe mine ma nedumereste raportul invers proportional intre puterea de cumparare a romanului fata de american, si preturile practicate in cele doua "locuri".  Si ma mai uimeste ca toata lumea e surprinsa de ce zic . . .  adica doar mie mi se pare ca preturile din ro sunt exagerate ? ca atunci chiar ma duc sa dorm, n-are sens sa mai racesc gura degeaba !

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2726
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #9 : Martie 27, 2008, 11:15:21 pm »
ai dreptate, e o conspiratie.
(ma duc sa ma culc)

Bogdan.eGazda

• Webmaster
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Martie 27, 2008, 11:20:10 pm »
finity, din pacate este una ce iti doresti tu si una ce se poate.
Hai sa facem impreuna un calcul simplu...deci un vps la 15 euro/luna da?
Dar cat ram sa aiba acest VPS? Din punctul meu de vedere orice sub 256 este nefunctional daca vrei sa rulezi si un site mai serios pe acel VPS. Deci hai sa luam ca etalon 256 MB.
Cam cate VPS-uri ar intra pe un server? Eu zic ca maxim 30 si asta impins pana la maxim.
Cat ar colecta furnizorul tau per server? pai 30x15 euro = 450 euro/luna/server.
Hmmm...dar cam ce costuri implica un astfel de server pentru furnizor?

Pai daca foloseste Virtuozzo ca si solutie de virtualize cam cat il costa pentru 30 de VPS-uri? destul de mult..
Costurile de banda cam care sunt? 30x100GB ~ 10 mbps. Cat costa 1 mbps garantat pe extern (de exemplu) in Romania? minim 100 euro/luna
Cat costa hardware-ul pentru un server care sa tina in picioare 30 de VPS-uri? Eu as zice ca vorbim de cifre de ordinul miilor de euro...
Cat costa oamenii ce furnizeaza suport tehnic? Cred ca te intereseaza sa ai suport tehnic nu?
Dar curentul, spatiul, etc.?

Deci ce castiga furnizorul tau din astia 450 de euro? Cred ca te intereseaza ca furnizorul tau sa fie profitabil nu? Este foarte important daca nu vrei sa dea faliment in x zile,saptamani,etc.
Mai este rentabil in viziunea ta un astfel de pret/VPS?

finity

• Vizitator
« Răspuns #11 : Martie 27, 2008, 11:53:37 pm »
E clar ca fiecare o tine pe a lui.  Eu doar vad ca in alte parti se poate iar la noi e mare tragedie. 
Daca un site tinut in state s-ar misca la fel de bine ca unul tinut in ro m-ar lasa rece ce preturi grandomanice au conationalii mei.  Dar nu cred ca din aceasta cauza apare diferenta de preturi. 

Bogdan.eGazda

• Webmaster
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : Martie 28, 2008, 12:40:21 am »
Adevarul adevarat este ca costurile in Romania sunt mult mai mari decat in SUA.
Ca si exemplu, la volum mare un 1 mbps costa in SUA de 10-15 mai putin decat in Romania.
In plus firmele din SUA in lupta acerba dintre ele fac uneori compromisuri majore sau vand ce nu pot oferi in mod real (vezi ofertele cu mii de GB la preturi sub $10).

Sfatul meu este ca in bugetul tau sa mergi pe o solutie de reseller (unde vei gasi oferte destule) si pe masura ce cresti si simti nevoia, sa migrezi la o solutie VPS sau de ce nu la un server dedicat.

BogdanF

• Vizitator
« Răspuns #13 : Aprilie 15, 2008, 02:39:44 am »
Incearca te rog sa faci o comparatie intre preturile pentru VPS-uri din US si preturile din EU (nu neaparat din RO) si o sa vezi ca exista o diferenta apreciabila. Pe langa asta, TVA (sau VAT - Value Added Tax) se plateste cam peste tot in EU, nu doar in RO.

De asemenea, tine cont de diferentele de pret pentru banda din US, EU si RO, tine cont de diferentele dintre pretul hardware-ului din US, EU si RO.

De asemenea tine cont de suportul tehnic pe care il primesti acolo si ce primesti aici. Personal, prefer o companie din Romania pentru suport tehnic, pentru ca firmele de aici sunt mult mai mici si si isi permit sa isi dedice atentia asupra clientului.

De asemenea, daca te gandesti la un VPS iti recomand sa nu iti focalizezi atentia pe calitatea serviciilor in detrimentrul pretului, indiferent ca vrei sa contractezi serviciile din tara sau din afara. Singurul motiv pentru care merita sa iei un VPS ieftin e pentru teste.

"You get what you pay for".

Florin Matincă

• Membru
  • Mesaje postate: 241
    • Vezi Profilul
    • http://www.florinmatinca.com
« Răspuns #14 : Aprilie 15, 2008, 08:23:25 am »
Citat
Decent ? Pai hai sa vad ce i-ar trebuii unei firme mici la inceput (adica baza . . .  ca asta lipseste in tara asta in toate domeniile):

Un VPS cu urmatoarele caracteristici:
- spatiu: 10 GB
- trafic: 100 GB
- un control panel free ceva de genul VHCS (e putina lume care are habar ce e ala un control panel, eu pt primi mei clienti am scris un control panel pe baza de tichete si lumea e foarte fericita ca nu poate sa strice nimic)
- nameservere private

Toata treaba de ai sus ar fi ok dupa mine sa coste maxim 15 EURO / luna.

@finity Piata din afara este mai dezvoltata decat la noi, sunt alte preturi cum spunea si BogdanF, in concluzie cei de acolo au un cash flow diferit de furnizorii de aici lucru care se reflecta in preturi.

La 15 euro pe luna sunt scpetic ca vei gasi chiar si un abonament de reseller care sa se apropie de performantele unui vps asemanator cu cerintele tale.

Parerea mea ... creste bugetul alocat  ;)