Autor Subiect: protectii  (Citit de 3795 ori)

MYOTIS

• Vizitator
protectii
« : August 25, 2008, 12:49:06 am »
Tocmai ma delectam cu citeva oferte DC-uri din SUA. Cunoastem cu totii tema terorismului. Nu de teroristi vreau insa sa discut aici ci de o preocupare care mi-a atras atentia in toate ofertele DC-urilor respectabile din USA la care ma holbez acum:

- protectie la atacuri EPM (electromagnetic pulse).

Sper sa nu zimbiti indulgent gindindu-va la bombe atomice. Ei bine un search pe google mi-a dezvaluit ca aprox 2500$ si ceva cunostiinte de alectronica pot produce cu succes un EPM gun numai bun de tintit cu el in cablurile care intra intr-un DC cu rezultate dezastroase pentru PC-urile dinauntru si mai ales pentru HDD-urile lor unde sta informatia, cea care la urma urmei ne chinuim sa o protejam cit mai bine. Pe un forum tehnic am citit ca teoretic atacul se poate realiza si la o distanta respectabila de DC multele cabluri ce duc catre acesta fiind mediul ideal pentru propagarea unui EPM.

As fi curios asadar ce DC in RO a facut ceva in directia asta si ofera protectie impotriva armelor EPM? Ce layere de protectie exista pentru a nu permite unui EPM sa ajunga la masinariile din interior? As adauga aceasta caracteristica pe lista lucrurilor pentru care orice DC decent ar trebui sa arate preocupare.

http://www.amazing1.com/emp.htm
« Ultima Modificare: August 02, 2010, 05:00:35 pm de bassul »

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
protectii
« Răspuns #1 : August 25, 2008, 08:20:05 am »
wtf ?

Adrian Costin

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 73
    • Vezi Profilul
protectii
« Răspuns #2 : August 25, 2008, 09:32:13 am »
Salut,

Asta cu protectia EMP in afara e o aberatie de marketing.

Problema sta in felul urmator. Daca e vorba de EMP adevarat (NEMP, nuclear electromagnetic pulse) nimeni nu are protectie, cu exceptia daca scoate totul din priza cand se intampla. Cam greu sa sti din timp ca sa te poti deconecta de la retea.

Daca e vorba de NNEMP (non-nuclear) de care ziceai tu, care s-ar putea teoretic confectiona intr-un device mobil, majoritatea au protectie. Adica in interiorul DC-ul nu ajunge cu el, in afara singurul lucru care-l poate afecta sunt cablurile de curent (Internetul vine prin fibra, deci nu e afectat). Ori, la puteri asa mici care pot fi generate de generatoare mobile, e deajuns sa ai pamantare si niste UPS-uri cat de cat care vor detecta supra sarcina si vor trece totul pe baterie.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2726
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
protectii
« Răspuns #3 : August 25, 2008, 10:04:19 am »
In plus, daca 'atacatorul' merge prea departe cu EMP-ul si declanseaza un 'atac', risca sa declanseze protectiile de medie tensiune de la punctele de transformare.
Ceea ce trece dupa punctul de transformare spre DC este doar o fractiune din socul initial si poate fi preluata relativ usor de UPS
(ma refer aici la timpul de reactie al UPS-ului, nu la putere)

MYOTIS

• Vizitator
protectii
« Răspuns #4 : August 25, 2008, 07:06:08 pm »
Asta cu protectia EMP in afara e o aberatie de marketing.

Interesant. Ce spuneti voi intradevar par argumente de bun simt. Nu am decit cunostinte elementare de fizica ca sa-mi dau seama daca e cum spuneti voi sau cum spun ei. Totusi stau si ma gindesc or fi chiar atit de cretini americanii sa investeasca bani in directia asta daca riscurile sunt 0 cum spuneti?

Pe de alta parte ma gindesc ca daca nu exista nici cea mai elementara preocupare in directia asta probabil (cum se poate vedea si din reactia voastra) se pot strecura multe alte cabluri in DC pe linga fibrele pe unde intra internetul. Asta ca sa nu mai vorbesc de ce am vazut printr-un dc (al unui mare provider de internet nu dau nume) unde calculatoarele stateau pe rafturi de metal ... prinse de elemente din structura metalica a rigipsului din cladire. Cred ca in cazul ala intreaga cladire era un potential mediu de transmitere EPM.

Pe de alta parte chiar si marketing fiind mi se pare o atitudine de vis sa incerci sa elimini orice risc. La noi cred ca mai degraba se merge pe sistemul sa incerci sa elimini orice cheltuiala "inutila". Poate totusi asta e un model economic mai bun. La urma urmei chinezii cu mult si prost cistiga pietele pe zi ce trece :)

« Ultima Modificare: August 25, 2008, 07:14:19 pm de alopia »

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3476
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
Răspuns: protectii
« Răspuns #5 : August 25, 2008, 07:34:03 pm »
alopia.

Intrebarea 1:
Ai ajuns la finalul volumului 1 din Dune?
Fara suparare ,cand ajungi la volumul 2 ne pregatim de threadul cu protectia in caz de furtuna solara.

Intrebarea 2:
Plictis mare?????

:D

This thread made my day

Care a fost hazliul de l-a facut announcemet?

MYOTIS

• Vizitator
« Răspuns #6 : August 25, 2008, 09:00:57 pm »
Ai ajuns la finalul volumului 1 din Dune?
Fara suparare ,cand ajungi la volumul 2 ne pregatim de threadul cu protectia in caz de furtuna solara.

:D Hihihi.

WBF recunosc ca imi esti drag. Sau mai degraba comentariile tale chiar si atunci cind sunt eu tinta lor.

Da am citit de mult volumele alea. E o carte fantastica si nu vad absolut nici un motiv sa-mi fie jena ca sunt pasionat de SF-uri... de calitate. Acum ca ai pomenit de Dune imi permit sa remarc ca evolutia conflictelor militare prin tarile arabe te duce cu gindul la multe lucruri din cartea aceea "SF".

:P Sper doar umorul tau sa nu fie declansat de faptul ca in RO nu prea poate nimeni sa se laude cu asa ceva. Chiar si din motive pur comerciale daca nu din considerente practice. Ideea e ca in SUA se ofera asa ceva. Recunosc habar nu am cu ce se maninca treaba asta cu EPM-ul NU SUNT ELECTRONIST si NICI FIZICIAN. Am citit niste oferte, m-am uitat pe citeva site-uri din SUA care ofera consiliere in protejarea DC-urilor impotriva EPM si implementeaza solutii de acest tip. Am intrebat asadar daca cineva in ro e preocupat de asemenea SF-uri. Se pare ca nu.

Intrebarea 2:
Plictis mare?????

;D Da.

Si daca tot suntem la capitolul SF-uri cine e pasionat de chestii de tipul asta uite un DC dea dreptul paranoic din Suedia. Construit intr-un fost buncar atomic la 40m sub straturi de granit...

http://www.sweknox.se/

Asadar WBF tot ce pot sa spun e ca viata bate filmul si urmatorii zeci de ani sunt convins o sa ne ofere suprize la care cei mai in virsta si poate mai intelepti greu se vor adapta. Pina una alta noi astia tinerii ne holbam curiosi spre viitor si suntem avizi de SF-uri. Poate pentru ca nu ne-am pierdut inca capacitatea de a visa.  8)
« Ultima Modificare: August 25, 2008, 09:04:58 pm de alopia »

Florin Veres

• Webmaster
  • Mesaje postate: 531
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : August 25, 2008, 09:16:02 pm »
Uite inca unul din Kent (UK): www.thebunker.net

Ar fi chestia cea mai tare...ditamai conflictul nuclear & stuff, 99.99% din po*ulatie dead, dar serverele inca up & running :D

Florin

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3476
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #8 : August 25, 2008, 09:43:12 pm »
hehe Alopia.

Am raspuns prin 2006 cuiva legat de protectia contra cutremurelor de gradul 7.
Tara e varza dar blogul e up&running.

Daca ajungem la EMP , necazul o sa fie ca nu o sa mai ai cu sa te uiti la datele hostate.Tehnic vorbind