Hello World!
Am avut si eu 3 posturi si mi s-au moderat toate pe motiv de reclama.... mi s-a reprosat ca imi fac o imagine proasta prin dezgroparea de mesaje vechi... etc. Ok, am vazut, privind mai atent ca majoritatea posturilor de pe aici sunt vechi. Asa ca mai incerc o data, daca voi fi moderat iar, voi renunta.
Haideti sa discutam despre tehnologii de hostare servere virtuale.
Eu cunosc urmatoarele tehnologii:
1. Solaris Containers
2. Solaris Logical Domains
3. XEN
4. Virtuozzo / OpenVZ
5. ESX - VmWare
Sunt constient ca mai exista foarte multe alte tehnologii, gasiti aici cam tot ce exista: en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_platform_virtual_machines
Parerea mea este ca pe cele doua arhitecturi pe care le-am cuprins mai sus:
1. Solaris Containers ofera mult mai multe beneficii decat Solaris Logical Domains, desi SLD vine cu un tool de migrare p2v. Solaris Containers in schimb ofera optiunea de branded zones, putand instala masini virtuale de linux, solaris 8,9,10 pe arhitectura sparc (fiind stiut faptul ca Solaris containers a aparut o data cu Solaris 10).
2. Cat priveste x86, VMWare (ESX server) este de departe pe primul loc datorita ESX Farumurilor controlabile prin VirtualCenter, o masina virtuala (linux, windows) putand exista pe oricare ESX din farm la un moment dat. Din tehnologiile OpenSource, OpenVZ consider ca este peste XEN, fara prea multe argumente, ambele tehnologii prezentand multe avantaje si dezavantaje.
... Privind si alte arhitecturi, pentru HP-UX este absolut fantastic modul de virtualizare pentru SuperDomuri. Dar, fiind prea putin raspandint, prefer sa scot din discutie acest subiect.
As vrea sa mai tratam un subiect. Storage-ul. Exista mai multe puncte de vedere legate de pros/cons intre SAN si NAS. SAN-ul este normal mai scump, implica conexiuni prin fibra optica si protocoale scumpe de licentiat. Dar, ca si tehnologie, consider NetAPP superior EMC-ului prin usurinta de folosire. NAS-ul este pentru oricine din punctul meu de vedere.
Voi ce parere aveti?
PS: membri se scrie cu un singur "i"! Altfel e syntax error!
Best regards!