Autor Subiect: Virtualization Technologies  (Citit de 4882 ori)

netvista

• Webmaster
  • Mesaje postate: 839
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
Răspuns: Virtualization Technologies
« Răspuns #15 : Septembrie 02, 2009, 09:16:13 pm »
Solutii de virtualizare sunt multe insa tind asa cred ca Hyper-V este folosit doar de cei care virtualizeaza Windows-ul ca Sistem de operare. Ok poate careva vine si zice ca se ofera support si pentru Redhat si Suse dar nu se ofera pentru nimic altceva. asta nu inseamna ca nu ruleaza altceva pe acest hypervizor, dar nu este supportat.

VmWare ofera in schimb support atat pentru windows cat si linux. Ca si solutie in sine am zis-o si eu si o mai zic si altii.. e scump!

Cele 2 de sus se adreseaza pietei Enterprise, adica doar firmele care isi permit sa scoata bani grei din buzunar se apropie. Pentru alte piete de genut Hosting Provider exista alte produse de genul Virtuozzo, XEN, KVM deoarece clientii au alte necesitati.

Nu sunt decat cateva platforme suportate oficial de catre Microsoft pentru sistemele sale de operare. Nici vorba acolo de VmWare Vsphere 4 si alte chestii de genul Solaris sau Virtuozzo.

art-media

• Membru
  • Mesaje postate: 238
    • Vezi Profilul
    • http://www.ART-MEDIA.ro
« Răspuns #16 : Septembrie 04, 2009, 02:20:51 am »
Se pare ca mai nou trebuit luata in calcul si solutia celor de la REDHAT care se pare ca vor trece incet incet la Virtualizare pe Enterprise Linux si se poate sa ajunga o forta in acest domeniu la cat este de folosit in domeniul Enterprise.

Cat te curand o sa ajunga sa numai cumperi server cu sistem de operare ci cu sistem de Virtualizare direct pe el.

Marian

• Membru
  • Mesaje postate: 389
    • Vezi Profilul
« Răspuns #17 : Septembrie 04, 2009, 08:28:30 am »

cu toate ca e doar un framework derivat / conceput in jurul chroot-ului ca si solutiile pe Solaris ... nu pot sa zic decat:
  Long life with FreeBSD Jails :D

Parca prea multe denumiri pompoase si comerciale cu "Nori", clouds & stuff. O sa ajungem sa platim servere dedicate iar in spatele lor sa fie defapt un vm.

Virtual

• Vizitator
« Răspuns #18 : Ianuarie 21, 2010, 02:54:48 pm »
Pana la urma in viata reala care se comporta mai bine. Mai demult am lucrat cu Xen si mi s-a parut ok mai ales ca nu era as de raspandit, am inteles ca a progresat foarte mult oricum.
Ma intereseaza intre Xen, OpenVZ si ESXi care ar fi solutia cea mai buna pt un server quad core, 8 gb ram, cu mai multe vps-uri pe el, marea majoritate de hosting web sau gamehosting.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2726
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #19 : Ianuarie 21, 2010, 03:00:20 pm »
Atentie:
chiar daca ESXi e gratuit, modul de licentiere nu-ti permite sa oferi servicii de gazduirepe aceasta platforma.

Virtual

• Vizitator
« Răspuns #20 : Ianuarie 21, 2010, 03:49:23 pm »
Bine ca mi-ai zis, nu am vazut asa ceva la ei pe website, sau poate ca nu am fost suficient de atent.
Deci ramane ca si varianta free Xen sau openVZ, dintre astea cred ca m-as inclina catre Xen.
Poate gasesc un data center care e dispus sa ofere Virtuozzo la un pret convenabil, daca nu merge pe Xen.
Care este experienta voastra cu Xen si openVZ?
La Xen cum credeti ca este mai bine, in mod image based sau LVM ? Din experienta pe care am avut-o in trecut si ce am mai citit LVM ar fi mai rapid chiar daca e putin mai multa bataie de cap.

MxHost

• Membru
  • Mesaje postate: 392
    • Vezi Profilul
    • http://www.mxhost.ro
« Răspuns #21 : Ianuarie 21, 2010, 11:52:35 pm »
Pentru siteuri care consuma mult disk e bine sa fie configurat LVM.

SergiuInVPS

• Vizitator
« Răspuns #22 : Februarie 25, 2010, 08:16:53 pm »
Bine ca mi-ai zis, nu am vazut asa ceva la ei pe website, sau poate ca nu am fost suficient de atent.
Deci ramane ca si varianta free Xen sau openVZ, dintre astea cred ca m-as inclina catre Xen.
Poate gasesc un data center care e dispus sa ofere Virtuozzo la un pret convenabil, daca nu merge pe Xen.
Care este experienta voastra cu Xen si openVZ?
La Xen cum credeti ca este mai bine, in mod image based sau LVM ? Din experienta pe care am avut-o in trecut si ce am mai citit LVM ar fi mai rapid chiar daca e putin mai multa bataie de cap.

Sincer ti-as sugera OpenVz,acuma depinde este decizia ta!