Ca si utilizator al serviciilor de hosting al Romarg cu un cont de reseller in ultimii 3 ani pot spune urmatoarele:
1. Uptime-ul lor este decent, o singura data am avut timp de 4 ore o problema cu accesarea domeniilor gazduite. In ceea ce priveste propagarea DNSului, se poate spune ca sunt mai mult decat 'bine situati'.
2. Facturarea este prompta, dar pot devenii coplesitori cu 'rugamintile' de a platii abonamentul sau facturile proforma, chiar daca esti
inca in perioada de gratie (
perioada termenului de plata valabila aferenta oferita). Posibilitatile de plata disponibile sunt mai mult decat suficiente, oferind posibilitatea de folosii si serviciul
PayPal.
Atentie la faptul ca ei
pot si
deja si-au folosit acest
'drept' de a
inlocui tipul serviciului achizitionat (chiar daca au mai adugat cateva resurse tehnice pachetului respectiv), si de a
marii si pretul desigur. Bineinteles,
fara o consulatare prealabila cu clientul care a contractat acel tip de serviciu.... tragi tu concluziile.
3. Interfata administrarii contului este simpla, intuitiva, dar are inca bug-uri, de exemplu, optiunea de a folosii serviciul lor de publicitate online ba o saptamana este disponibila, ba o saptamana este indisponibila.
4. Pentru fiecare serviciu achizionat de la ei (sau prin intermediul lor), ei ofera o suma de patru (
4) ori mai mare decat valoarea facturii respective, suma care pote fi folsoita in serviciul acela de publicitate interna de care am amintit mai sus,
insa nu este un avantaj competitiv determinant intrucat in momentul de fata nici macar nu au o retea de web site-uri care sa merite investitia oricarui client si in care sa fie afisate potentialele reclame.
5.
ATENTIE MARITA in cazul PRELUNGIRII DOMENIILOR (
.eu, .com, .info, .org etc.). Romarg, pentru a doua oara in ultimii doi ani, ne-a pus acelasi domeniu in carantina, fara sa ne anunte de posibilitatea prelungirii, de data aceasta nici macar emiterea unei facturi proforme nu a mai intrat in discutie, iar dupa lamuriri ulteriore, dupa ce si-au recunoscut vina, tot noi ar trebui sa platim suma de scoatere a domeniului din carantina.
PRACTICILE ABUZIZE din aceasta perspectiva nu ii fac (
cel putin in cazul meu stau foarte serios in cumpana in a mai folosii serviciile lor pe viitor) demni de increderea potentialilor clienti.
6. De apreciat efortul lor in diverse
campanii de CSR, dar poate te astepti la mai multe din partea unei companii de asemenea nivel

Per total, i-as acorda nota 8 pentru disponibilitatea departamentului tehnic, nota 8/9 pentru raportul pret/performante (resurse) pe care il ofera, nota 6/7 pentru felul cum isi promoveaza brandul si serviciile oferite si nota 4/5 pentru problemele administrative.
Concluzia:?
Nota 6,875 este cea pe care i-o acord companiei Romarg SRL