Buna ziua. Vreau sa mentionez din start ca acest topic nu este un atac in nici un fel, ci doar o modalitate de a afla niste informatii suplimentare despre problema mea. De aceea nu voi furniza nume in acest mesaj.
Sunt proprietarul unui site maricel de social networking din .ro (6+ milioane de afisari pe luna, peste 5k unici pe zi). Sunt singurul client pe un server dedicat la unul din cei mai respectati furnizori de astfel de servicii din Bucuresti (dar nu am incheiat personal contract direct cu ei, ci printr-un prieten care nu este foarte disponibil, ca sa zic asa).
Problemele mele au inceput saptamana trecuta, acum fix 6 zile, cand site-ul meu a devenit inaccesibil. Dupa 12 ore, am sunat la firma de hosting sa-i intreb daca sunt probleme cu internetul, si am aflat atunci ca este vorba de un atac DDoS foarte puternic, iar furnizorul de internet (ISPul) a decis oprirea adreselor IP ale site-ului meu. Am sunat mai sus, la ISP, unde mi s-a spus ca nu se poate face nimic in acest sens si ca asta este procedura standard in astfel de situatii. Ok... am asteptat. Dupa 2 zile de inactivitate site-ul a functionat fix o zi, apoi a picat din nou. Cand am sunat din nou, la firma de server dedicat am fost intrebat cine sunt si dupa ce am explicat mi s-a spus "sa sune proprietarul serverului", de parca ar schimba asta cu ceva situatia. La ISP am sunat din nou si i-am rugat frumos daca se poate sa faca ceva, de exemplu sa blocheze traficul extern si sa permita macar accesul la site doar din Romania. Mi s-a raspuns ca se face tot ce se poate (nu au intrat in detalii de nici un fel) si ca revin ei cu un telefon. Site-ul a mai mers intermitent cateva ore duminica si 4 ore luni seara, iar acum este picat in continuare, dupa aproape o saptamana.
Problema este cu atat mai grava pentru ca pe site sunt membri platitori, sunt contracte de publicitate cu diversi clienti in derulare, etc.
Acum intrebarile mele. Este normal asa ceva, acesta este comportamentul standard in astfel de situatii (atat din partea firmei de gazduire cat si a ISPului)? Daca m-as muta la alta firma in .ro, sa ma astept la aceleasi reactii? Dar in afara tarii? Ce sanse am, fara sa dau mii de euro pe o firma de securitate, sa supravietuiesc macar partial acestui atac? Multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri.