Autor Subiect: Articol ziarul Capital  (Citit de 3889 ori)

MxHost

• Membru
  • Mesaje postate: 392
    • Vezi Profilul
    • http://www.mxhost.ro
Articol ziarul Capital
« : Decembrie 21, 2009, 01:39:29 am »

art-media

• Membru
  • Mesaje postate: 238
    • Vezi Profilul
    • http://www.ART-MEDIA.ro
Răspuns: Articol ziarul Capital
« Răspuns #1 : Decembrie 21, 2009, 06:44:03 am »
Eu zic ca un pic de adevar este in ce sa zice.
Problema e ca piata din Romania difera foarte mult de alte piete si in special ca si pondere financiara.

Alt lucru care mie sincer mi se pare la acest lucru este putina reclama mascata la serviciile HOSTWAY.

Ed

• Membru
  • Mesaje postate: 293
  • www.megahost.ro
    • Vezi Profilul
    • Megahost
« Răspuns #2 : Decembrie 21, 2009, 10:31:24 am »
"Mulţi dintre micii jucători vor întâmpina, foarte probabil, probleme serioase în următorul an, iar clienţii lor vor migra către furnizorii mari, serioşi, cu tehnologie de găzduire dedicată" - asta e indemn sau e instigare? LOL.

suna bine pe hartie dar realitatea si statisticile ne arata ca de fapt cu cat este mai mare si mai "serios" providerul, cu atat mai slabe sunt serviciile sau cel putin asistenta tehnica.

de complexitatea serviciilor ce sa mai zic, daca vrei sa iti comanzi un domeniu la godaddy (ca doar e cel mai mare si mai serios) iti trebuie juma de ora sa fandezi printre oferte ascunse, paralele, adiacente, incluse sau ne-incluse, bonusuri, reduceri,cuponiade si recomandari... un buton mare de ADAUGA si un link minuscul cu "No Thanks"... si dupa ce ai comandat 5 domenii in loc de unul sa vezi ce prompti sunt cu asistenta tehnica.
« Ultima Modificare: Decembrie 21, 2009, 10:34:31 am de Ed »

AndreiPietrosu

• Furnizor servicii
  • Membru
  • Mesaje postate: 159
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Decembrie 21, 2009, 11:09:54 am »
deci... LOL  :D

Cu alte cuvinte hai sa ne inchinam Hostway Romania(furnizor "mare", serios si cu tehnologie de gazduire dedicata - wow baieti,stie cineva ce-i ala hardware dedicat? eu zic sa ne lasam de gazduit clienti pe reselleri sau VPS-uri ca ne-au demonstrat Hostway ca ei au hardware propriu si noi nu) ca suntem toti niste ratati mici si morti de foame si n-avem doi le de investit pe vremea asta :).

Ma ce-mi plac oamenii astia care azi te saluta si maine sunt miezul...

Damn ce coleg de asociatie am ratat :(

P.S. Estimarile generale sunt destul de reale, dar parea aia cu 1 mil/hosting standard si vreo 5-6/hosting premium mi se pare cam trasa de par
« Ultima Modificare: Decembrie 21, 2009, 11:12:48 am de Andrei.eGazda »

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
« Răspuns #4 : Decembrie 21, 2009, 12:01:12 pm »
Ei nu pot sa aiba cifre exacte si noi contribuim la reclama lor.
Daca e sa discutam cateva aspecte din acel articol (pentru ca Hostway vad din experienta si punctul lor de vedere):

1. in anul urmator o sa fie mai greu pentru ei (crestere de maxim 9%, deci spre 0)
2. trebuie sa ofere cloud (adica sa schimbe pe site doar, reiese din explicatiile lor)
3. au impresia ca detin foarte mult din piata de hosting (ceea ce e trist pentru ei, dar whatever e problem lor)

Din pacate, aici nu zice prostii (decat la final):

Citat
"Din fericire, piaţa de hosting nu este aşa de aglomerată, este o piaţă cu multe firme mici, dar care nu au o reală putere financiară sau tehnologică pentru a susţine clienţii cu nevoi premium. Mulţi dintre micii jucători vor întâmpina, foarte probabil, probleme serioase în următorul an, iar clienţii lor vor migra către furnizorii mari, serioşi, cu tehnologie de găzduire dedicată“

Aici pe undeva are dreptate. Conteaza puterea financiara a unei firme ("pentru a sustine clienti premium" e in plus, e pentru reclama, adica ei pot vezi tu doamne) pentru anul urmator.
Multe firme mai mici de hosting vor intampina probleme (dar nu neaparat din cauza crizei, Radulescu e in situatia asta pentru ca multi dintre clientii lui care platesc sume prea mari ar prefera sa aiba aceleasi servicii la altcineva pentru un cost mai mic), pentru ca multi stagneaza la aceeasi oferta, aceleasi servicii etc.

Marian

• Membru
  • Mesaje postate: 389
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Decembrie 21, 2009, 02:58:10 pm »
"Estimam ca detinem aproximativ 21% din aceasta piata. În acest moment, dintre site-urile companiilor din top 10 ca marime în România gazduim patru. Printre
clienti se numara BRD Groupe Société Générale, National Geographic Channel, GSP, Antena 3, Trilulilu, Cancan, Emag"

- Antena 1 si 3 sunt la RDS, nu la hostway.
- Emag.ro e la GTS Telecom.

Mai au putin si spun ca ei au inventat gaura la macaroana.

art-media

• Membru
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Decembrie 21, 2009, 03:52:25 pm »
Intrebarea mea este urmatoare cu privire la HOSTWAY?
Chiar cred ca ei pot sa fie cei mai tari din Romania si restu sa nu aibe banii si resursele necesare sa ofere ce ofera Hostway.
Parerea mea este ca se inseala amarnic si sincer Hostway este un provider cunoscut cat de cat care a venit si in Romania. Atat doar. Pe plan mondial li s-a cam dus clientela stralucita degeaba se lauda ei ca o au.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3476
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #7 : Decembrie 21, 2009, 04:28:02 pm »
Mai

Inainte de a asculta previziunile unui gigel care traieste cu impresia ca este miez de miez ar trebui sa incepem cu un simplu fapt:

Hostway Romania este sub control judiciar, cu procedura de insolventa deschisa.
Altfel spus, nu prea mai au bani sa-si acopere datoriile.
Cine-mi spune ca, sa tii Trilu este profitabil primeste de la mine o mangaiere parinteasca pe scufita :D

Ce cresterea pielii mele de urangutan de 9%?
Cresterea datoriilor sau poate iesirea din procedura de lichidare.

LOLZOR

Ed

• Membru
  • www.megahost.ro
    • Vezi Profilul
    • Megahost
« Răspuns #8 : Decembrie 21, 2009, 04:46:35 pm »
pai daca trage sa moara sa aprindem o lumanare ca vad ca maslu si-a facut in ziarul capital.  ;D

art-media

• Membru
    • Vezi Profilul
« Răspuns #9 : Decembrie 21, 2009, 05:24:17 pm »
Or mai fi crezand ca poate mai scot caciula pe undeva cu oameni care bun botul la orice.
Oricum bafta din scoaterea din insolventa ca merita sa mai traiasca sa ne mai mire cu tampeniile lor.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #10 : Decembrie 21, 2009, 07:11:23 pm »
Deci mai

Insolventa lor nu are legatura cu faptul ca le-ar merge prost.
Are legatura cu scutirea de TVA TOTALA, cu reesalonarea datoriilor pe 3 ani si mai ales are legatura cu procesul pierdut si care spunea ca ar trebui inchisi (aka shut-down).

Pentru cei ce inteleg greu, la ora asta ne papam cu totii o practica concurentiala misto de tot.
Noi platim TVA - ei nu
Noi o luam in freza daca avem datorii - ei nu
Noi o luam super in freza daca calcam pe langa lege - ei nu

Sa mai continui sau este putintel clar?

Unde facem noi scandal pentru concurenta neloaiala?
Aia prevazuta in lege?

Citat:

Citat
) in plus de asta a fii in insolventa are foarte multe beneficii ( ca de exemplu facturi mai mici cu 19% pentru clientii nostri, protectie deplina in cazul in care suntem dati in judecata ( vezi procesul trilulilu-hostway-AIMR ) anularea dobanzilor si penalitatilor pe care le ai de platit la diversi furnizori, reesalonarea datoriilor pe o perioada de 3 ani fara dobanzi, etc). Nu zic ca este un lucru bun pentru imaginea noastra sa fim in insolventa, dar pentru business este un lucru foarte bun.

Got it champs?

« Ultima Modificare: Decembrie 21, 2009, 07:18:31 pm de WBF »

Ed

• Membru
  • www.megahost.ro
    • Vezi Profilul
    • Megahost
« Răspuns #11 : Decembrie 21, 2009, 09:23:06 pm »
err, si cum se intra in insolventa? dureaza mult, ca imi vine in Ianuarie TVA-ul pe trim. 4

;D

LOL. cred ca pe langa asa zisele beneficii sunt si parti proaste care le depasesc pe cele bune.
« Ultima Modificare: Decembrie 21, 2009, 09:26:07 pm de Ed »

Adrian Costin

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 73
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : Decembrie 21, 2009, 10:55:51 pm »
Cateva precizari:

1. Consider ca trebuia sa fie intrebati mai multi "actori" din domeniu daca se dorea un articol credibil

2. Asa cum spun si cei de la Hostway, au multi (sau suficienti) clienti mari, care castiga exclusiv din publicitate (publicitate online care a scazut foarte mult in 2009) deci se simte la incasari si e normal sa vada un 2010 mai negru

3. Nu vad un avantaj pentru care o companie s-ar concentra doar pe cativa clienti mari. De asemenea, un client nu trebuie sa-si aleaga furnizorul dupa cat e de mare, ci dupa serviciile care le ofera si cat de bine i se potrivesc lui aceste servicii.

4. Consider ca in momentul de fata, sunt anumite companii mici si medii de gazduire care ofera servicii superioare anumitor companii mari.

5. Pretul este foarte important pentru client si astfel eu parca vad o migrare a clientilor mici dinspre companiile mari spre companii mici sau medii.

Despre insolventa vreau sa spun doar cateva cuvinte:

Insolventa poate sa fie ceruta de un creditor sau decatre companie. Atunci cand e ceruta de companie, ea poate fi folosita ca o metoda de protectie impotriva creditorilor cu toate avantajele care s-au enumerat.

Cand este ceruta de un creditor, daca procedura insolventei este deschisa, se inlocuieste administratorul firmei cu un administrator sindic numit de instanta. Acesta conduce firma din acel moment pana la faliment sau iesirea din insolventa iar singurul lui scop este plata datoriilor firmei catre creditori.

Daca ne uitam pe site-ul Tribunalului Bucuresti:

http://www.tmb.ro/dosare_ecris.php?id_dosar=300000000263303

vedem ca falimentul a fost cerut de catre un creditor, iar Hostway nu a venit cu o intampinare prin care sa-si recunoasca starea de insolventa si sa propuna un plan de reorganizare judiciara (care i-ar fi permis sa conduca firma in continuare), ci a depus o contenstatie. Asta inseamna ca ei nu au recunoscut starea de insolventa si dupa ce li sa respins contestatia a fost numit un alt aministrator, si anume "A&A Consultants".

Un alt aspect as fi respingerea contestatiei ca fiind tardiva. Pentru cine nu stie asta inseamna ca a fost respinsa pentru ca nu au depus-o in termenul legal de 10 zile.

Deci, avand in vedere ca au pierdut controlul firmei in favoarea administratorului numit de instanta, si l-au pierdut pe o prostie (ca nu au reusit sa duca contestatia aia in 10 zile la Tribunal) nu as zice ca is intr-o pozitie foarte buna. Nu stiu in ce masura "A&A Consultants" (care repet, conduce Hostway in momentul de fata) are la suflet clientii Hostway si nu creditorii.

Insolventa lor nu are legatura cu faptul ca le-ar merge prost.
Noi platim TVA - ei nu
Noi o luam in freza daca avem datorii - ei nu
Noi o luam super in freza daca calcam pe langa lege - ei nu

Da pe de alta parte, noi ne conducem firmele, ei nu

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #13 : Decembrie 22, 2009, 02:38:40 am »
Adi, presupunerile pe care le faci vis a vis de situatia Hostway duc lipsa de ceva info.
Citatul din postul meu era de la nenea Flaviu.
Ala de l-am catalogat drept labar.
Moderata catalogare....dar cat de precisa :D

As mai baga ceva citate, dar aia o pot face si altii(nu putini) care au schimbul de mailuri in CC.

In alta ordine de idei, Sarbatori Fericite.
Dupa sarbatori ne ocupam si de partea cu concurenta neloiala.

ExpertHost

• Membru
  • Mesaje postate: 107
  • ExpertHost Romania
    • Vezi Profilul
    • ExpertHost Romania
« Răspuns #14 : Decembrie 22, 2009, 10:20:07 am »
Nu e frumos dar ... oare reprezinta concurenta ? :o La mintea mea, era concurent daca oferea servicii de cel putin aceeasi calitate precum a multora de aici. Corect ? Aaa.. ca se poate numi concurent doar pentru faptul ca activeaza pe acceasi ramura.. este altceva.. In aceasi directie de gandire, nu poti compara serviciile oferite de Myx cu cele prestate de oricare de aici, care totusi in felul lui, incearca sa fie cat mai prompt in rezolvarea problemelor (cerintelor) clientului. Si din punctul asta de vedere, degeaba are "brandul" respectiv (Myx) ca nu il ajuta cu nimic..
 Legat de Hostway .. e problema lor in felul in care gestioneaza situatii si marketingul aplicat dar se pare nu au facut cele mai bune alegeri. Metoda de glittering nu prea a dat rezultate in Ro unde omul nu mai pune pret mare pe ambalaj, ci pe continut. Nimanui nu ii place rahatul chiar daca are funda roz si e ambalat frumos, ca sa nu mai puta  ;D