Autor Subiect: procedură înregistrare NS-uri la rotld.ro  (Citit de 2929 ori)

demiurg0s

• Vizitator
procedură înregistrare NS-uri la rotld.ro
« : Ianuarie 30, 2010, 02:47:05 pm »
Vă salut! Îmi cer scuze dacă am dechis un topic pe o temă deja dezbătută, dar din căutările mele pe forum, nu am găsit nimic relevat. Aşadar:

Acum vreo 5 zile am cumpărat un domeniu .ro de la mirificul rotld.ro. Confirm plata, totul ok, intru în posesia domeniului şi, având găzduire de la Hostgator, bag nameseverele hosterului. Câteva ore mai târziu, se propagă schimbările şi site-ul e up & running. Problema apare acum: doresc ca cs.domeniu.ro să trimită la un server de Counter-Strike; citesc în partea de jos a secţiunii ”nameservere” din panoul de administrare al domeniului că pentru a Crea/Modifica/Şterge un nameserver pe domeniul părinte, trebuie să completez un formular. Ok, la ”nume server” pun cs.domeniu.ro, completez adresa IP şi dau ”creeaza nameserver”. Mă întorc înapoi în secţiunea nameservers şi sub DNS-urile de la hostgator, pun şi cs.domeniu.ro . Au trecut mai mult de 2 zile de când am făcut asta şi schimbările tot nu s-au propagat. Înainte să-i sun pe domnii de la rotld, vă-ntreb pe voi: am făcut totul bine? Mersi!

Bruzli

• Webmaster
  • Mesaje postate: 518
    • Vezi Profilul
    • http://www.solutiiweb.ro
Răspuns: procedură înregistrare NS-uri la rotld.ro
« Răspuns #1 : Ianuarie 30, 2010, 03:01:18 pm »
cs.domeniu.ro nu trebuia trecut la rotld, ci modifici zona dns pentru domeniul tau. Daca ai cPanel, poti intra la Simple DNS Zone Editor/Add an A Record si treci la Name: cs iar la Address: ip-ul serverului de Counter-Strike

Daca ai acces la WHM se poate si acolo din Edit DNS Zone.

demiurg0s

• Vizitator
« Răspuns #2 : Ianuarie 30, 2010, 03:36:36 pm »
La hostagor, pachetele shared nu au în cPanel Simple DNS Zone Editor, deci singura metodă e să-i contactez, să opereze ei schimbarea. Înainte de a face asta, am o întrebare, probabil stupidă: de ce nu funcţionează metoda aplicată de mine? În pricipiu, eu am definit NS-ul cs.domeniu.ro, după care l-am băgat în secţiunea nameservers, lângă DNS-urile de la hostgator, deci cs.domeniu.ro ar trebui să facă trimitere spre adresa IP pe care am definit-o. Dacă nu merge, nu înţeleg ce rost mai are formularul pus la dispozitie de rotld, care permite crearea unui nameserver pe domeniul părinte. Repet, raţionamentul meu poate să fie greşit, dar v-aş ruga totuşi să-mi clarificaţi aceste aspecte... nu de alta, dar pe rotld.ro, documentaţia lipseşte cu desăvârşire, secţiunea ”întrebări frecvente” fiind de toată jena...

Mihai RADULESCU

• Membru
  • Mesaje postate: 180
  • http://www.tlh.ro
    • Vezi Profilul
    • Top Level Hosting
« Răspuns #3 : Ianuarie 30, 2010, 04:01:12 pm »
@demiurg0s Setarea(creearea) de NS-uri este una (nunai atunca cu ce nu trebuie in RoTLD), ceea ce vrei tu sa faci este altceva. La Hostgator, cum a spus si colegul trebuie sa faci modificari in zona DNS. Daca nu ai posibilitatea din Cpanel, contacteaza Hostgator sa-i aduge in zona ceea ce ai tu nevoie. RoTLD nu ofera DNS Management.

Succes!

demiurg0s

• Vizitator
« Răspuns #4 : Ianuarie 30, 2010, 07:16:00 pm »
Cunoştinţele mele de reţelistică s-au cam atrofiat şi am confundat marfa cu ambalajul :P . În loc să-i contactez de pe cei de la firma de hosting (mai ales ca pe parcursul urmatoarelor saptămâni, adresa serverului de CS se va modifica, fiind nevoie  de noi modificări în zona DNS), am decis să încerc serviciile everydns.com. Am făcut un Record Type A pt cs.domeniu.ro. Sper că e bine... din câte am citit eu, e nevoie de un record type A. Nu-mi rămâne decât să aştept câteva ore, până se vor propaga schimbările.

Danke Scholn, domnilor!  ;)
« Ultima Modificare: Ianuarie 30, 2010, 07:20:49 pm de demiurg0s »