Autor Subiect: Vreau sa imi iau un VPS  (Citit de 4282 ori)

petrescs

• Membru
  • Mesaje postate: 149
    • Vezi Profilul
Răspuns: Vreau sa imi iau un VPS
« Răspuns #30 : Februarie 20, 2010, 09:10:31 am »
Citat
cum anume as putea optimiza un site php pentru a "manca" mai putine resurse ? Ma gandesc ca voi, lucrand deja la firme de hosting, stiti poate cel mai bine dintre toti.

Cu riscul de a fi contrazis (mai ales ca eu nu ofer astfel de servicii), as spune ca un bun provider de hosting nu se ocupa de optimizarea aplicatiilor pe care le gazduieste, cel mult le identifica automat si le "omoara" pe cele care mananca prea mult din resursele partajate din cauze de aplicatie plecata pe aratura. Singura legatura a unui hoster cu optimizarea se refera doar la infrastructura si serviciile pe care le pune la dispozitie contractual (sistem de operare, server web si baze de date samd).

Cele mai bune raspunsuri referitor la rularea optima a unei aplicatii se pot obtine pe forumul comunitatii acelei aplicatii sau direct la producator sau partenerii sai, daca acestia ofera suport contra-cost. De exemplu pentru anumite aplicatii business-grade (SugarCRM, OpenERP, Magento samd) ai de ales: fie le instalezi singur pe ce hosting vrei si sa le exploatezi cum te taie capul (citesti documentatia, mai intrebi pe forumuri), fie cumperi suport anual de la ei pentru instalare/optimizare/bug-fixing/upgrades/backups ca sa ai cat de cat o garantie de business continuity. Iar a doua optiune costa. Mult.

crt

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 29
    • Vezi Profilul
« Răspuns #31 : Februarie 20, 2010, 12:45:06 pm »
In cazul unor astfel de probleme firmele de hosting iti blocheaza in general contul si iti recomanda sa achizitionezi un alt pachet de gazduire, un vps sau chiar un dedicat. Este normal sa se intample asa pt. ca ei asta fac... vand gazduire.

De optimizare, fie ca vorbim de optimizare SEO sau de optimizare a consumului de resurse, se ocupa firmele de web development. Serviciile acestea costa in general.

Discutia ar merge prea departe daca ar continua pe acest subiect si in acest subforum. Eu personal iti pot da cateva sfaturi in privat (atat cat imi permit cunostintele in domeniu). Sau poti deschide un topic la sectiunea de web development de pe acest forum. Daca faci asta nu uita sa prezinti cat mai multe amanunte legate de aplicatia utilizata, logo-uri, erori etc.

Bafta.

Adrian Andreias

• Webmaster
  • Mesaje postate: 583
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
« Răspuns #32 : Februarie 20, 2010, 06:08:23 pm »
In cazul unor astfel de probleme firmele de hosting iti blocheaza in general contul si iti recomanda sa achizitionezi un alt pachet de gazduire, un vps sau chiar un dedicat. Este normal sa se intample asa pt. ca ei asta fac... vand gazduire.

De optimizare, fie ca vorbim de optimizare SEO sau de optimizare a consumului de resurse, se ocupa firmele de web development. Serviciile acestea costa in general.

Discutia ar merge prea departe daca ar continua pe acest subiect si in acest subforum. Eu personal iti pot da cateva sfaturi in privat (atat cat imi permit cunostintele in domeniu). Sau poti deschide un topic la sectiunea de web development de pe acest forum. Daca faci asta nu uita sa prezinti cat mai multe amanunte legate de aplicatia utilizata, logo-uri, erori etc.

Bafta.

Fiind vorba de un VPS, cred ca intrebare s-a pus in cel mai bun loc posibil. Adica chiar la gazduitori.

Trebuie distinse doua aspecte in optimizare:
(1) Codul PHP (sau alt limbaj) si/sau query-urile pe baza de date isi fac de cap.
(2) Setup-ul general al serverului

La (1) hosterul nu te poate ajuta decat cu log-uri si statistici de utilizare a resurselor. Pentru (2) tocmai cel care administreaza serverul trebuie sa se ocupa. Adica hosterul in caz de shared hosting sau serviciu managed, sau @crt in cazul nostru daca isi administreaza singur VPS-ul.

Ca exemplu pentru (1), zilele trecute am adaugat un mysql dedicat pentru un magazin mare ce era deja pe un server dedicat. Doar ca xcart e in stare sa faca peste 500 de query-uri Mysql la afisare unei pagini, de aici distractia. Binenteles ca asta se rezolva prin development.

Iar pentru @crt, adica (2): apache2 pe threaduri si php pe fastcgi. Consuma un pic mai multa memorie (desi discutabil, in functie de conditii poate fie aprox. la fel cu mod_php) dar apache pentru continut static e mult mai fâșneț asa.
Si de scos module nefolosite din apache, de reglat nr. min/max/spare etc. la procese si threaduri apache.

crt

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 29
    • Vezi Profilul
« Răspuns #33 : Februarie 20, 2010, 07:47:44 pm »
Tocmai asta incercam sa il convingem pe razvanjr sa ramana pe un shared hosting bun si sa isi optimizeze site-ul. Banuiesc ca utilizeaza o platforma cunoscuta gen joomla, wordpress. In acest caz s-au gandit deja altii la optimizarea acestor aplicatii (search google).

Trecerea la un VPS nu inseamna numai un cost suplimentar ci si multe alte probleme de rezolvat... o parte din ele le-ai mentionat tu. Dar ar mai fi si securitatea si multe altele. Iar cand nu ai cuonstinte in domeniu e de preferat sa ramai la shared.

Totusi, daca merge pe varianta VPS recomandat sa apeleze la o firma care ii ofera VPS-ul complet pregatit pt. gazduire. Si asta e pana la urma o solutie. Plus ca poti usor, usor sa inveti cu ce se mananca gazduirea web si multe altele.  ;D

razvanjr

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 16
    • Vezi Profilul
« Răspuns #34 : Februarie 21, 2010, 07:47:48 am »
Okey dokey baieti. Mersii frumos pentru toate raspunsurile. Ramane sa mai rumeg idea si sa vad care este cea mai buna cale de urmat. Se poate inchide subiectul.