Si daca sunt desktopuri tot cu bani se cumpara si alea.
Iar daca te-apuci sa le iei din bucati, un i7-920 Quadcore cu 8GB RAM si 2x750GB HDD plus mainboard+sursa+carcasa ajunge la cel putin 750-800EUR. Un rackabil la aceleasi performante ar fi poate cu 50% mai scump.
Si totusi, la 50 EUR/luna +150 setup fee, abia intr-un an isi scot teoretic banii pe server, asta nesocotind deloc ca ar avea si cheltuieli cu curentul electric+internet+chirii+personal+impozite samd.
Ceva nu se leaga deloc la ei. Modelul lor de afaceri de a se bate in preturi este pagubos pentru industrie, vazand problema evident din punctul de vedere al furnizorilor pt ca clientii nu pot fi decat super multumiti de asa pomana de pret.
Poate le fura

(doar asa s-ar explica ... fac analogia cu becurile economice care costa 50RON si pe care daca mi le-ar da cineva cadou evident ca as face economie de curent dar numai sa fie de pomana/de furat pt ca un bec clasic e 1 RON ..)
Lasand la o parte gluma, ce cred e ca cineva a adus banu` ala gros si vrea sa prinda > 10.000 servere de-aici intr-un an. Cand ai buget mare de investitii, lucrurile se mai schimba un pic .. Intel de exemplu vinde in loturi de minim 1000 bucati, daca iti permiti sa cumperi 1000 i7-920 Quadcore e clar ca le iei la mai putin de jumatate din pretul de pe piata si-atunci poate modelul lor devine un pic mai viabil.
Una peste alta cred ca sunt de studiat si in viitor sa vedem ce se va intampla cu ei...