Autor Subiect: Merita sa imi iau VPS  (Citit de 2382 ori)

Calin Mic

• Vizitator
  • *
  • Mesaje postate: 6
    • Vezi Profilul
    • www.soferii.ro
Merita sa imi iau VPS
« : Februarie 22, 2010, 01:20:20 am »
Am un site cu forum si pe forum am avut un chat . Dar am oprit chatul pt ca consuma multe resurse si au blocat contul cei de la firma de host. Nu am gasit host unde sa ma lase cu chat. Numai pe VPS. Cat consuma un chat de genul  http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=585  ca nu ma lasa cu el pe host. Va multumesc pt raspunsuri.

gabriel

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 27
    • Vezi Profilul
    • MINDINET
Răspuns: Merita sa imi iau VPS
« Răspuns #1 : Februarie 22, 2010, 10:01:42 am »
Hmm... cat consuma. Pai daca ai 1 user online, consuma putin. Daca ai mai multi ultilizatori online consuma mai mult. Totul depinde de: useri online, useri care folosesc in acelasti timp modulul de chat, optimizarea serverului si a website-ului.

Cel mai bine iti vei da seama dupa ce-l veti instala pe VPS-ul tau si il vei monitoriza cu atentie.

Ia-ti un vps ca alta solutie nu prea vad sa ai, si vezi cum sta treaba. Sunt mii de oferte disponibile atat in tara cat si in afara. Incepi cu un VPS mai micut si eventual fa upgrade daca este nevoie.

Calin Mic

• Vizitator
  • *
    • Vezi Profilul
    • www.soferii.ro
« Răspuns #2 : Februarie 22, 2010, 11:11:14 am »
Pai maxim am avut 20 utilizatori pe chat.  Un VPS la 256 MB RAM  ar duce chatul si forumul?

crt

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 29
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Februarie 22, 2010, 04:00:54 pm »
Tu trebuie sa decizi daca merita sa iei un vps. Oferte gasesti destule. Eu insa iti sugerez sa utilizezi alt chat decat sa iti maresti inutil costurile. Daca la 20 de utilizatori simultan iei vps atunci daca o sa ai 1000 trebuie sa te gandesti serios la un quad core  ;D

Incearca sa pui ultima versiune a acestui chat si eventual daca are anumite optiuni/setari sa le modifici astfel incat chatul sa nu mai faca probleme. Spre exemplu timpul cat sta un user logat pe chat sau refresh-ul chatului etc. Incearca sa postezi pe forumul de unde ai luat modulul. Poate primesti mai mult ajutor de acolo.

Ai mai putea sa ceri niste logouri de la firma de hosting. Daca e insa o firma care tine 50 de site-urie pe un reseller atunci mai greu sa iti mearga ceva bine.
« Ultima Modificare: Februarie 22, 2010, 04:02:30 pm de crt »

Calin Mic

• Vizitator
  • *
    • Vezi Profilul
    • www.soferii.ro
« Răspuns #4 : Februarie 22, 2010, 06:34:43 pm »
Unde am hostul acuma nu ma mai lasa cu chat si cat am cautat am gasit numai hosturi care nu ma lasa cu chat.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2726
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #5 : Februarie 22, 2010, 06:44:35 pm »
@blaster_ch: te-ai gandit ca ai putea sa renunti la chat ?

crt

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Februarie 22, 2010, 07:34:51 pm »
Nu te lasa cu chat? Curios. Se impun restrictii in general dar nu la chat. Daca doresti iti poti lua un vps. Oferte sunt pt. toate buzunarele.

Bafta

Ed

• Membru
  • Mesaje postate: 293
  • www.megahost.ro
    • Vezi Profilul
    • Megahost
« Răspuns #7 : Februarie 22, 2010, 09:52:32 pm »
da, nu il lasa cu chat, multe firme nu te lasa cu chat pe shared.

cei 20 de utilizatori probabil ca nu au legatura prea mare, conteaza si cum sunt configurate si optimizate scripturile folosite... va spun din sursa sigura. :)

cand avea chatul activ, pentru contul de hosting respectiv erau tot timpul minim 10-20 procese deschise, refreshul la chat era ucigator...urcand deseori pana pe la 40-50 de procese simultane, cu consum pe procesoare undeva pe la 50-60%. si consumul de RAM era relativ mare. high load-uri frecvente de peste 20-25 de cateva ori pe zi.
serverul este un dual procesor quad core cu destui GB de RAM.

un astfel de consum de resurse nu prea e pentru hosting shared. de aceea am recomandat un VPS clientului. ma bucur ca a ajuns si pe acest forum pentru a avea si alte opinii.

Calin Mic

• Vizitator
  • *
    • Vezi Profilul
    • www.soferii.ro
« Răspuns #8 : Februarie 22, 2010, 11:25:03 pm »
Mersi Ed de raspuns si aici dar nu am vrut sa dau numele firmei ca am zis ca e mai bine.  O sa caut un VPS cred de inceput  cu 256 MB sa vad daca merge asa daca nu crestem RAM. Un chat care sa nu consume asa mult nu am gasit. Pacat ca firma de host unde e situl acuma nu are VPS  :) numai servere dedicate
« Ultima Modificare: Februarie 22, 2010, 11:28:04 pm de blaster_bh »

Calin Mic

• Vizitator
  • *
    • Vezi Profilul
    • www.soferii.ro
« Răspuns #9 : Februarie 22, 2010, 11:28:37 pm »
@blaster_ch: te-ai gandit ca ai putea sa renunti la chat ?

Pai am  avut deja scandal cu utilizatorii ca nu merge chatul  :)

Calin Mic

• Vizitator
  • *
    • Vezi Profilul
    • www.soferii.ro
« Răspuns #10 : Februarie 22, 2010, 11:29:17 pm »
Nu te lasa cu chat? Curios. Se impun restrictii in general dar nu la chat. Daca doresti iti poti lua un vps. Oferte sunt pt. toate buzunarele.

Bafta

Da-mi o firma de host care ma lasa cu chat pe shared

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3476
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #11 : Februarie 23, 2010, 12:15:11 pm »
Mai.

Trebuie inteles ca, la consumul de resurse pe care il ai o sa fii zburat de pe orice server de shared, de la orice firma.

crt

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : Februarie 23, 2010, 11:38:05 pm »
Incearca asta: https://blueimp.net/ajax/ poate ai noroc.

Eu personal am instalat diverse moduri de ajax chat (inclusiv cea de mai sus) pe diverse forumuri (phpbb, vbulletin). Nu mi-au facut niciodata probleme.

Oferte de vps sunt si iti pot fi prezentate si de cei care sunt pe acest forum. Daca ai probleme de load cu scripturile nici vps-ul nu va fi o solutie prea ok... cel putin nu cu 256 RAM.

jumper

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 10
    • Vezi Profilul
    • Prevent computer infections
« Răspuns #13 : Martie 12, 2010, 12:14:07 am »
Dca vrei sa faci o treaba serioasa ia-ti un VPS. Eu am un forum gazduit cu chat cu tot la http://intovps.ro si nu am avut niciodata probleme cu ei, suport excelent(chiar daca sint Unmanaged le mai "scapa" si sfaturi tehnice) si preturi pe care nu le gasesti usor. Oricum fiind servere Unmanaged,trebuie sa-ti bati putin capul sa configurezi totul asa cum vrei. Cel mai greu mi-a fost sa configurez serverul de mail dar dupa 2 zile de Google-it am reusit.
Chatul mananca mult pentru ca da pinguri la toti utilizatorii lui la intervale foarte scurte de timp, dar si astea pot fii configurate.
Nu am nici in interes sa le fac reclama dar recomandarea mea este intovps.ro
Pacat ca nu au un program de affiliate, as fii aderat imediat ;D

ValentinDan

• Vizitator
« Răspuns #14 : Aprilie 05, 2010, 10:35:58 am »
Dca vrei sa faci o treaba serioasa ia-ti un VPS. Eu am un forum gazduit cu chat cu tot la http://intovps.ro si nu am avut niciodata probleme cu ei, suport excelent(chiar daca sint Unmanaged le mai "scapa" si sfaturi tehnice) si preturi pe care nu le gasesti usor. Oricum fiind servere Unmanaged,trebuie sa-ti bati putin capul sa configurezi totul asa cum vrei. Cel mai greu mi-a fost sa configurez serverul de mail dar dupa 2 zile de Google-it am reusit.
Chatul mananca mult pentru ca da pinguri la toti utilizatorii lui la intervale foarte scurte de timp, dar si astea pot fii configurate.
Nu am nici in interes sa le fac reclama dar recomandarea mea este intovps.ro
Pacat ca nu au un program de affiliate, as fii aderat imediat ;D

Preturile la aceste servere VPS sunt chiar de invidiat, doar ca iti trebuie ceva cunostinte pentru configurarea lui (lucru ce imi lipseste)