Tocmai pentru ca in romania nu prea stie stanga ce face dreapta, costurile de redundanta cresc exponential. eu ca sa incerc sa evit astfel de probleme, care intr-adevar parca sunt doar romanesti, dau niste bani in plus, dar fiecare provider vine pe cel putin 2 parti diferite. si chiar cu aceasta redundanta, se mai intampla ca unul din provideri sa trimita tabela globala pe metro, si deci sa dea toate echipamentele peste cap, se mai intampla sa se faca o bucla din cauza vlanurilor transportate pe mai multe parti exact pt redundante, etc. Ideea este, dupa parerea mea, sa fii in stare sa identifici si sa rezolvi cat mai rapid problema, astfel incat, eu, pana acum nu am avut downtime mai mare de 30 de minute, si cel mai important, au fost extrem de rare.
Dupa cum s-a mai zis mai sus, TOTI au probleme mai devreme sau mai tarziu, conteaza insa cat de lungi si cat de dese sunt acestea, si informarea clientului atunci cand te contacteaza.
este adevarat, exista si acei clienti, care atunci cand este o problema, suna la telefon, apuc sa raspund, si ii explic cat de pe scurt pot care e problema si ca la asta lucram in acel moment pentru a rezolva problema. Ei insa continua cu intrebari si acuzatii si multa vorbaraie (cauzata de nervi, sunt constient), dar nu realizeaza ca ne tin din treaba.